Зворотній зв'язок з читачами

 

ПАМ'ЯТКИ КИЄВА, ЗНИЩЕНІ У ХХ СТОЛІТТІ, 2016

ПАМ'ЯТКИ КИЄВА, ЗНИЩЕНІ У ХХ СТОЛІТТІ,
мірило 1 : 33 000, 2016 р.

Мапа Пам’ятки Києва, знищені у ХХ столітті
Збільшити фото

Мірило: 1:33 000
Розмір: 48 х 68 см
Друк: повноколірний, папір 115 г/м2
Мова: українська
Видано: 2016 р.
Ціна: 45,00 грн.

Мапа «Пам’ятки Києва, знищені у ХХ столітті» вперше побачила світ 1991 року. Це стало результатом співпраці кооперативу «Картінформ», що згодом трансформувався у картографічне видавництва «Мапа», та Людмили Проценко  — знаного історика-архівіста, києвознавця. Перевиданням цієї мапи наше видавництво вшановує пам’ять Людмили Проценко — одного з найавторитетніших фахівців з київської некрополістики, завдяки праці якої тисячі імен видатних людей України не зникли безслідно, залишившися в пам’яті нащадків.

На мапі відображено пам'ятки історії та культури Києва, втрачені у XX ст. Ці пам'ятки згруповано у тематичні групи —  культові споруди, громадські будівлі, окремі житлові будинки, пов’язані з історичними подіями або видатними людьми, споруди виробничого і транспортного призначення, оборонні споруди, мости, сади, парки, оранжереї, кургани, кладовища, окремі, поза межами кладовищ, могили визначних людей, пам’ятки монументальної скульптури, пам’ятки образотворчого мистецтва. Кожна група пам'яток відображається окремим умовним знаком.

У порівнянні з першим виданням у перелік пам'яток було внесено зміни. Ті об’єкти, що підпадають під вимоги Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», було знято з мапи. Назви вулиць подано станом на січень 2016 року. 

<< Назад