Зворотній зв'язок з читачами

 

«Спеціальна карта України Ґ. де Боплана 1650 р.» (книга, карта на 8 арк., схема розташування аркушів, заголовок, суперобкладинка.), 2000

СПЕЦІАЛЬНА КАРТА УКРАЇНИ  Ґійома Левассера де Боплана 1650 року.
Факсимільне видання. Серія «Пам’ятки картографії України» – 2000 р., книга
(покажчик назв) 72 стор. + 8 аркушів мапи на спеціальному папері в твердій папці.

Спеціальна карта України Г. де Боплана 1650 р.
Збільшити фото

Мірило: близько 1:450 000
Розмір кожного аркуша мапи: 47 х 60 см, розмір книги - 21 х 29,5 см
Друк: чорно-білий, обкладинка книги кольорова
Мови: латина (мапа), українська, латина, польська (книга)
Ціна: 360,00 грн.

Спеціальна (топографічна) мапа України (1650 р.) – унікальна в історії європейської картографії як топографічна мапа великої території, призначена для військових дій. Мапа має мірило близько 1:450 000. Виконана за власними вимірами і математичними розрахунками Боплана, насичена різноаспектною інформацією про рельєф, ландшафт, заселеність України, характер населених пунктів, адміністративний, судовий та церковний устрій, гідромережу й мережу доріг, шляхи татарських нападів та обороноздатність території, – ця мапа є невичерпним джерелом для досліджень з історії географії і топонімії, історії демографії, історії картографії України середини XVII ст.

Зміст Спеціальної мапи розкривається  в доданому вперше до її факсимільного видання покажчику, в якому ідентифіковано, на підставі сучасної топографічної мапи України, близько 3000 назв відображених на ній об’єктів.

Для науковців, викладачів, студентів та всіх, хто цікавиться історією України.

<< Назад